Despre noi

Firma înființată în anul 2022, având activitate de bază amenajare spații verzi . Oferim servicii profesionale de amenajare si intretinere spatii verzi atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau institutiilor publice. Misiunea echipei noastre este de a putea oferi clientilor nostri servicii de cea mai buna calitate la un pret cat mai avantajos, aspect ce va fi realizat atat prin dotarea cu echipamente tehnologice cat mai performante cat si prin experienta si profesionalismul de care va da dovada personalul nostru. Tocmai in aceasta idee, vom urmari in permananta derularea procesulului tehnologic, asigurandu-ne astfel asupra calitatii serviciilor noastre. Calitatea serviciilor prestate: echipamentele noi, profesionale, cu tehnologie avansata care vor fi achizitionate prin proiect imbinate cu experienta profesionala acumulata, ne vor permite realizarea unor servicii de calitate extrem de ridicata

DESCRIERE SERVICII

  • Gazonarea prin insămăţare

Insamantarea gazonului se realizeaza primavara sau la inceputul toamnei cand temperaturile nu depasesc ziua 25 grade Celsius si consta in parcurgerea urmatorilor pasi:

–     erbicidarea (sau dezierbarea)

–      saparea, maruntirea si nivelarea terenului

–    furnizarea si imprastierea unui adaos de nisip (1 m.c./100 m.p.)

–    prefertilizarea terenului cu 30 gr. ingrasamant/m.p.

–      semanarea si incorporarea semintelor de gazon (50 gr./m.p.) si tavalugirea suprafetei insamantate

Perioadele de germinatie sunt diferite, de aceea pana la rasarirea completa a gazonului insamantat trec pana la 30-35 zile. Maturitatea si densitatea gazonului se obtine in aproximativ 3 luni de intretinere atenta (udare zilnica, tuns saptamanal, fertilizare lunara, extragere buruieni, completari de goluri, etc.).

Lawn mover on green grass in the garden. Machine for cutting lawn. Grass cutting with lawn mower
  • Suprainsamantare gazon

Scopul principal al supraînsămânțării unui gazon este de a repara zonele fără iarbă sau cu iarbă insuficientă precum si de a menține o iarbă densă. Peticele de pământ fără iarbă sau zonele cu iarbă insuficientă pot apărea pe gazon datorită călcarii sau deplasarii utilajelor pe iarbă, daunelor produse de dăunători, boli sau secetă. Activitatea de suprainsamantare consta in inlaturarea plantelor moarte, aplicarea unui sol vegetal argilos nisipos pentru corectarea nivelurilor de suprafata, nivelarea solului, aplicarea unui ingrasamant si semanarea semintelor manual sau cu ajutorul unei masini de samanat dedicate si irigarea zonelor insamantate.

  • Montare rulouri gazon

Rulourile de gazon se pot monta in orice perioada a anului, chiar si iarna daca vremea este blanda. Pamantul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie:

–             foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre;

–             nivelat, fără denivelari, greblat (îndreptarea se face cu dosul greblei, apoi se folosesc dinții);

–             ușor compactat, eventual prin folosirea unui tăvălug;

–             compoziția trebuie să fie echilibrată, dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării).

Rulourile desfașurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor și se îmbina perfect, altfel vor aparea mici spații între ele în urmatoarele zile. Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter). După montaj, gazonul se va tăvălugi, si se va iriga din abundentă. Tunderea se va face după o săptămână, în perioada de creștere. Orice problemă trebuie tratată imediat după apariţie. Porţiuni afectate pot fi înlocuite tot cu rulouri de gazon.

  • Plantare tufe, arbori si arbusti ornamentali, plante ornamentale

Plantarea se poate face primăvara după topirea zăpezii (martie-iunie) sau toamna intre lunile septembrie-noiembrie (in funcție de condițiile meteorologice). Pentru plantarea puieților de arbori și arbuști decorativi, gropile de plantare trebuie să aibă dimensiunile de 60 x 60 cm și 60 cm adancime.  In cazul plantării mai multor puieți, distanța minimă intre plante trebuie să fie de 1,5-2 metri. Deși majoritatea soiurilor de plante decorative nu sunt pretențioase in privința solului, este indicat ca in groapa de plantare să se puna pămant ingrășat cu fertilizatori organici și minerali. Se poate oferi un suport de creștere pentru puieții tineri, prin introducerea unui țăruș in groapa de plantare. Rădăcinile puietului trebuie răsfirate pe o movilă de pămant și ulterior să tasat solul pentru o bună fixare a sistemului de rădăcină. Cantitatea de apă necesară pentru un puiet este de aproximativ 12 litri. Plantele care vor crește intr-un sol nisipos trebuie udate mai des deoarece acest tip de sol nu reține foarte multă apă. In cazul unui sol argilos, irigarea va fi făcută mai rar.

  • Tuns gazon

Tunsul regulat al gazonului este conditia esentiala pentru a se obtine un gazon de calitate, indiferent de tipul ales. In urma taierii frecvente, rezulta mai multi lastari, astfel ca iarba devine mai deasa. De asemenea, este oprita formarea si dezvoltarea semintelor, ceea ce creste durata de viata a gazonului. Daca iarba nu este tunsa la timp, ea va creste in inaltime si va incepe sa se ingalbeneasca la varfuri, avand un aspect inestetic. In cazul gazonului pentru teren si a celui pentru ornament, firul se lasa la o inaltime de 3,5 – 5 cm. La fiecare tuns, se taie cam o treime din lungimea firului. In mod normal, gazonul se tunde o data pe saptamana, atunci cand cresterea este intensiva. Spre sfarsitul verii sau in perioadele secetoase, frecventa poate scadea pana la o data la doua saptamani. In cazul in care tunderea a fost neglijata, este de recomandat sa se scada treptat inaltimea de taiere, pana cand se ajunge la cea obisnuita. Primavara, atunci cand gazonul se afla in perioada de crestere intensiva, ar putea fi necesare chiar mai multe tunderi saptamanal, in functie de conditiile meteorologice, de tipul de gazon sau de densitatea ierbii. Chiar si toamna gazonul mai trebuie inca tuns saptamanal, iar cel mai bun indicator pe care il putem folosi este sa nu lasam iarba sa devina foarte inalta. Este de recomandat ca tunderea sa nu se faca atunci cand iarba este uda. Suprafata tunsa devine compacta, iar aerisirea si drenajul corespunzator al gazonului se va face mult mai greu. Iarba ramasa in urma tunderii se poate lasa pe gazon sau se poate indeparta. Iarba taiata se lasa uneori pe gazon, pentru ca devine un fertilizant natural rezultat in urma descompunerii. Totusi, iarba taiata ar trebui sa dispara repede, deci sa fie iarba scurta, iar vremea de afara sa fie foarte calduroasa. Aceasta tehnica este recomandata in cazul tunderilor regulate, in timpul verii. Altfel, iarba ramasa se descompune mai incet si ramane doar un pat de masa verde aflata in descompunere.

  • Tuns garduri vii, arbori, tufe

Pentru formarea si intretinerea gardurilor vii sunt necesare lucrari de taiere a acestora. In primii trei, patru ani de la plantare, la gardurile vii se aplica taieri pentru obtinerea formelor dorite. Aceste taieri se fac de regula la gardurile din foioase primavara si toamna, primavara dupa ce a trecut pericolul de inghet (aprilie, mai) si toamna in septembrie, octombrie (cand a trecut arsita din timpul verii). In primavara ramurile se scurteaza la o lungime de 10-15 cm ( 3-4 muguri), cu aceasta taiere se stimuleaza si indesirea plantelor care alcatuiesc gardul viu, iar  planta isi consolideaza si radacina. Toamna se tund doar varfurile nelignificate ale gardului viu, care ar ingheta in timpul iernii. Aceasta operatiune se executa in primii trei – patru ani in cazul gardurilor vii, in functie de dimensiunile pe care le-au avut plantele initial, la plantare. Cand gardul s-a indesit, ramurile plantelor se intrepatrund si a ajuns la inaltimea dorita, se executa doar lucrarile de intretinere  ale acestuia. Aceste lucrari constau in tunderea  periodica a gardului viu, mentinindu-se inaltimea sau forma dorita. Tunderea de intretinere include si tunderea pe partile laterale ale acestuiamentinandu-se nu numai inaltimea dorita ci si latimea.

Tunderi tufe si arbori poate fi facuta in forma dorita de client (conica, spirala, bila)

Experienta acumulata pana in prezent in domeniul amenajarii si intretinerii spatiilor verzi, seriozitatea si profesionalismul echipei pe care o vom crea, in combinatie cu echipamentele profesionale, avansate tehnologic care vor fi achizitionate prin proiect ne vor diferentia fata de concurenta si ne vor ajuta sa oferim servicii extrem de ridicate din punct de vedere calitiv.

  • Udare plante şi suprafeţe gazonate

              Cea mai importanta operatiune in mentinerea unui gazon frumos si sanatos, care isi pastreaza verdeata intotdeauna, este punerea la dispozitie a cantitatii de apa de care are nevoie. Desi natura se achita destul de bine de aceasta sarcina, pe perioadele secetoase si uscate gazonul nu rezista fara sa fie udat corespunzator. Pe perioadele caniculare iarba trebuie udata dimineata, cand este inca racoare, sau seara dupa apusul soarelui. Trebuie avut grija sa se stropeasca gazonul astfel incat apa sa ajunga la radacini. Daca este prea putina apa, aceasta se va opri pe frunze si se va evapora, fara sa aiba niciun efect asupra ierbii. Dupa instalarea rulourilor de gazon, in primele 15 zile, toate rondourile se vor mentine irigate abundent, de 3-4 ori pe zi, teoretic baltite in special vara, pt a facilita prinderea rapida a ruloului de gazon de substratul de suport si pt a evita departarea rulourilor de gazon intre ele si crearea spatiilor interstitiale. Daca instalarea rulourilor de gazon s-a realizat primavara sau toamna cand se inregistreaza precipitatii mai dese, udarea se face in functie de conditiile meteo, daca ploua nu se mai uda deloc in acea zi.